Banatul și Clisura Dunării

Orșova – Eșelnița – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Cheile Nerei – Cascada Bigăr – Morile de apă de la Rudăria – Cetatea Ladislau – Insula Ostrov – Drobeta Turnu Severin – Cetatea Severinului

3.5
 
Transport
Date de plecare 2023: 15.05, 29.05, 05.06, 12.06, 28.08, 04.09, 11.09,18.09, 25.09, 02.10
 
249
pesoana/program

Ziua 1: București – Orșova – Dubova (aprox.400km)

Pornim din București dedimineaţă și ne îndreptăm entuziaști spre Defileul Dunării. Ne oprim la Orșova pentru a studia controversata Biserică romano-catolică ridicată într-o perioadă istorică nu tocmai favorabilă. Anii 70, în plin comunism, mai exact. Lăcașul de cult deține de altfel mai multe trăsături care stârnesc inevitabil, uimire. Arhitectura iese din orice tipare și include o serie de mesaje camuflate, iar pictura, ascunde la rându-i un număr de personaje neobișnuite precum Lenin, John Lennon, Nadia Comăneci sau Florin Piersic. Ne continuăm drumul spre Dubova, locul unde vom petrece următoarele 4 nopți, pe malul Dunării, adevărată oază de reconfortare.

Ziua 2: Cazanele Dunării – Băile Herculane (aprox. 90 km)

Ziua de astăzi se va dovedi o autentică aventură! Ne dedicăm dimineața plimbării pe Dunăre cu vaporașul prin cea mai frumoasă porțiune a defileului, Cazanele Mari și Cazanele Mici. Câștigăm senzația vântului prin plete, un loc în primul rând la spectacolul naturii și șansa de a descoperi spații și detalii inaccesibile de pe mal. Admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa pe malul stâng al Dunării, dar și Tabula Traiana contra-punctul în marmură, datând din perioada primelor războaie daco-romane, aflat pe malul sârbesc. Ne îndreptăm atenția spre Mănăstirea Mraconia, ascultăm legenda vechiului edificiu acum acoperit de ape și istoria puținelor obiecte de cult salvate. Facem un scurt popas și la Grota Veterani, loc acoperit de mister, bănuit a face legatura subterană cu cetățile dacice, dar și platformă naturală de artilerie pentru armatele austriece în confruntarea cu navele otomane. După voiajul pe apă ne așteaptă Băile Herculane, stațiunea care a depășit cândva în faimă Karlovy Vary și care spune povestea primelor terme romane sau pe cea a elegantelor edificii în stil seccesion sau baroc. Facem o promenadă prin centrul istoric și sesiuni foto din loc în loc.

Ziua 3: Cascada Bigăr – Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița – Morile de Apă de la Rudăria (aprox. 226 km)

După micul dejun ne îndreptăm spre Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, spațiu arhicunoscut pentru frumusețea peisajului, calcarele jurasice sau speciile rare care și-au găsit aici adăpost. Ținta preocupărilor noastre rămâne însă Bigăr, cascada cuprinsă o dată în topuri drept “cea mai frumoasă” dar și faimoasă deopotrivă, în lumina noilor sale…provocări. Facem o plimbare reconfortantă până la Izbucul Bigar care alimentează cascada și admirăm locul de trecere a Paralelei 45 prin țara noastră, un univers fotogenic în sine. Urmează o oprire la poalele Munţilor Almajului în Parcul Mulinologic Rudăria, restaurat sub patronajul Muzeului Astra din Sibiu. În complex se găsesc 22 de mori cu ciutură aflate în perfecta stare de funcționare pe care rudărenii le păstrează ca pe o adevărată comoară și care atrag anual simpatia a mii de turiști. Ne bucurăm și noi de ritmurile mai puţin obişnuite: scrâşniturile pietrelor de moară în vuietul râului.

Ziua 4: Croazieră de la Insula Ostrov la cetățile medievale Ladislau, Golubac, Tricule și Drencova (aprox. 160 km)

După un mic dejun energizant, ne pregătim pentru explorare pentru că vom avea de văzut lucruri nemaivăzute (excursie opțională). Călătorim pe malul Dunării spre Moldova Nouă și după o oră ajungem la Cetatea Ladislau, unde ne înviorăm cu o drumeție ușoară. Vechea cetate medievală a fost construită de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg în secolul al XV-lea, într-o vreme când invaziile otomane erau tot mai frecvente în nordul fluviului. Apoi e timpul să ne așezăm la un prânz delicios cu preparate tradiționale bănățene la o pensiune de pe malul Dunării. Traversăm spre Insula Ostrov, un paradis verde și liniștit, care se întinde pe 1600 de hectare.Ne facem siesta cu o plimbare prin rezervația naturală, gazdă pentru zeci de specii de păsări, dar și pentru cai sălbatici. Continuăm explorarea Defileului Dunării și pornim pe apă înapoi spre Dubova. Legănați de valuri, admirăm sateleriverane și ruinele cetăților medievale scăldate de apele Dunării:Cetatea Golubac, Cetatea Tricule și Cetatea Drencova.

Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – Cetatea Severinului – București (aprox. 400 km)

Intrăm în Drobeta Turnu Severin, oraș cu origini străvechi, întemeiat în urmă cu două milenii de către străbunii daci și luăm cunoștință cu Turnul de Apă, stabiliment principal destinat alimentării orașului cu apă, între anii 1910 - 1913. Tot în Drobeta vizităm Muzeul Porțile de Fier, recent redeschis, pentru a vedea un colţ dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh și Piciorul Podului lui Traian, construit de Apolodor din Damasc. Ne continuăm drumul și facem un popas la Cetatea Severinului. Poartă de legatură între Europa Răsăriteană și cea Apuseană, ctitoria lui Ladislau I va fi și ultima oprire din acest program. Revenim în București spre sfârșitul zilei.

 

Puncte de imbarcare

·  București, Pitești, Slatina, Craiova

     249 euro/persoana/program

 

Reduceri & Suplimente

·  supliment sgl: 60euro

·  reducere a 3-a persoană: 10 euro

·  copil 0-2.99 ani: gratuit

·  copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

·  persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele senior voyage românia

Tariful include

·  4 nopți de cazare la pensiune 3*+ în Dubova (Complex La Vella 3*+ sau similar), pe malul Dunării

·  Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

·  Seară bănățeană cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese

·  Vizite conform descrierii

·  Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

Tariful nu include

·  Asigurarea storno

·  Cheltuieli personale

·  Intrările la obiectivele turistice

·  Excursiile opționale

·  Barca prin Cazanele Dunării (de la 45 lei/ persoană – aprox. 2 ore)

·  Plimbare cu barca de la Insula Ostrov la cetățile medievale din Defileul Dunării: 30 euro/ persoană (taxa de vizitare a insulei Ostrov nu este inclusă în tarif)

·  Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

·  Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

·  Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.

·  Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

·  Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

·  Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.

·  Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.

·  Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.

·  Excursia opțională se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

·  Tarifele neincluse (plimbare barcă) sunt valabile la data publicării programului, dar informative și pot suferi modificari, fiind independente de agenția de turism.

·  Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.

·  În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustări sau mese de prânz.

·  Pentru excursia cu barca în defileul Dunării, este recomandat echipament corespunzător. Pe Dunăre este posibil să ardă soarele sau să bată vântul.

·  Pentru drumeții vă rugăm să vă echipați corespunzător, cu încălțăminte de drumeție antiderapantă.

·  Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

·  Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresă a turistului, cazarea se poate face într-o cameră dublă, care va fi partajată cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agenția de turism, dintre ceilalți turiști care își exprimă această opțiune.

·  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

·  Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.

·  Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Vacanțe Seniori în România Află disponibilitatea
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Solicita oferta