Bucovina și Mănăstirile Pictate

Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului – Muzeul Oului din Vama – Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna – Chilia Daniil Sihastru – Marginea – Fălticeni – Suceava – Botoșani – Ipotești – Ținutul Neamțului – Hanul Ancuței

3.5
 
Transport
Date de plecare 2023 15.05, 22.05, 29.05, 04.09, 11.09,18.09, 25.09, 02.10
 
259
peroana/program

Ziua 1: CheileBicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului (520km)

Plecăm din București dis-de-dimineață. Orele prânzului ne surprind în pitoreasca zonă a munților Hășmaș astfel încât, cu entuziasmul activat de peisaj, ne pregătim aparatele de fotografiat. Imortalizăm atracțiile spectaculosului defileu al Cheilor Bicazului și Piatra de Altar, imagine-simbol cu trecut legendar. Oprim pentru delicatese locale, în imediata apropiere a Lacului Roșu și apoi ne continuăm traseul prin Ținutul Neamțului. Și pentru că drumul nostru trece prin Piatra Neamț, profităm de ocazie și vizităm Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan cel Mare. Sosim în Gura Humorului spre seară și ne bucurăm pentru urmatoarele 4 nopți, de atmosfera tipic bucovineană.

Ziua 2: Muzeul Oului din Vama Moldovița – Sucevița Marginea Mănăstirea Putna Chilia lui Daniil Sihastru Dragomirna (220 km)

O zi în care ne lăsăm ghidați în tainele celor mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina, dar și prin mesteșugurile locale. Mărturii istorice de o excepțională valoare, armonios integrate în peisaj, mănăstirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvânt, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO. Trecem poarta celor mai frumoase dintre ele: Moldovița, Sucevița și Dragomirna, fără a uita de Putna lui Ștefan cel Mare. În drumul spre Moldovița ne abatem spre Muzeul Oului din Vama, loc fascinant, grație colecției inedite cu mii de exponate. Mii de exponate și-un singur cuvânt cheie - migală. Participăm la o prezentare pentru a înțelege tehnica și simbolistica procedeului de închistrare. Pentru cei care au ocazia să ajungă în Bucovina, Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna și atelierul de ceramică neagră din Marginea, unde vedem ultimii olaritradiționali în acțiune, sunt obiective care nu pot fi ratate.

Ziua 3: Fălticeni – Ipotești – Botoșani – Suceava (190 km)

Pășim pe urmele lui Ion Irimescu, unul dintre cei mai importanți sculptori români ai ultimei jumătăți de secol, în Muzeul de Artă din Fălticeni. Fălticeni e prin excelență acel recipient mic în care se păstrează esențele tari. Depun mărturie o Galerie a Oamenilor de Seamă și trei muzee unicat. Apoi către Ipotești, pentru a vedea casa copilăriei poetului Eminescu. Drumul trece cât nici nu clipești pentru că despre Eminescu e lesne să vorbești. Despre copilărie, curiozități de autodidact, animozități ocazionale, povești de iubire, diferențele marcante dintre poet și gazetar, sau teoriile sfârșitului trist. Poposim ulterior în Botoșani, pentru un tur pietonal prin centrul vechi. Admirăm casele reabilitate și ascultăm povestea comunităților evreiești și armenești, fără de care orașul moldav n-ar fi întrunit trăsături la fel de pitorești. Încheiem ziua la Suceava, oraș încărcat de istorie în care influența și moștenirea lui Ștefan cel Mare se face resimțită. Trecem poarta Cetății Domnești șiîncheiem turul cu o plimbare pe ulițele Satului Bucovinean.

Ziua 4: Mănăstirile Neamțului – Humulești – Târpești (200 km)

Fie alegi să rămâi în oraș, fie te înscrii în excursia opțională (extracost) care îți dezvălui Ținutul Neamțului, având în vizor două dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova: Agapia și Neamț. Ascunsă privirii printre codrii seculari, învăluită în veșmântu-i alb imaculat, Agapia ni se relevă luminoasă ca o icoană. Interiorul zugrăvit de Nicolae Grigorescu este la fel de impresionant. Tot în Agapia trecem pragul atelierului de țesut și vizităm Muzeul Vivant sau casa părinților lui Alexandru Vlahuță, locul în care autorul României Pitorești invita nume ale vieții literar-artistice. Vizităm șiMănăstirea Neamț, o șansă unică de a afla conotațiile mistice ale celui impresionant osuar sau ce este acela un amprentar. După-amiază oprim în Humulești, la Muzeul Memorial Ion Creangă, o căsuță veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român. Încheiem ziua la Casa Măștilor din Târpești, un obiectiv surprinzător și o colecție amplă de autor.

Ziua 5: Humor – Voroneț – Hanul Ancuței – București (490 km)

Nu părăsim al Bucovinei pridvor făra încă o dublă descindere monahală la Humor și Voroneț. Ca ultim popas bucovinean, Hanul Ancuței rămâne imaginea, nostalgic suprinsă în scriitura sadoveniană, cea mai de seamă. Atrași de miresmele îmbietoare gustăm vinul și bucatele locale. Luăm la final o pereche de poale-n brâu ca sufertaș și pe aici ț-e drumul! spre…oraș. Ajungem în București în cursul serii.

Puncte de imbarcare

·  București, Ploiești

 

  259 euro/persoana/program

 

 

Reduceri & Suplimente

·  supliment sgl: 60euro

·  reducere a 3-a persoană: 10 euro

·  copil 0-2.99 ani: gratuit

·  copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

·  persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele senior voyage românia

 

Tariful include

·  4 nopți de cazare la pensiune 3*+ (Hotel Floare de Colț 3*+ sau similar), langa Gura Humorului

·  Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

·  Seară câmpenească cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese

·  Vizite conform descrierii

·  Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

Tariful nu include

·  Asigurarea storno

·  Cheltuieli personale

·  Intrările la obiectivele turistice

·  Excursiile opționale

 

·  Ținutul Neamțului, de la mănăstiri la arta populară: 25 euro/ persoană (intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse)

·  Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

·  Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

·  Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.

·  Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

·  Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

·  Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.

·  Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.

·  Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.

·  Excursia opțională se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

·  Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.

·  În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustări sau mese de prânz.

·  Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

·  Partajlele pot fi onorate. La solicitarea expresă a turistului, cazarea se poate face într-o cameră dublă, care va fi partajată cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agenția de turism, dintre ceilalți turiști care își exprimă această opțiune.

·  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

·  Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.

·  Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Vacante Seniori in Romania Afla disponibilitatea
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Solicita oferta