Dobrogea in 2 tari, Romania si Bulgaria

6 nopti de cazare cu demipensiune

3
 
Perioada 07.07.2018 - 20.09.2018
de la
 
15086
persoana / sejur

Cand spui Dobrogea, te gandesti la un tinut mistic, cu totul si cu totul special. Dar Dobrogea nu inseamna numai Romania, Dobrogea se intinde si in Bulgaria, dincolo de granita aflandu-se locuri la fel de frumoase ca si aici. La fel ca si aici, fauna este bogata si speciala si vrem sa va aratam toate aceste locuri, pasari si animale.

Programele organizate sunt dedicate observarii si fotografierii pasarilor (NU sunt excursii clasice in care vizitati doar locuri). 

Acest program este un circuit prin Dobrogea, in fiecare noapte cazarea va fi in alt loc, in fiecare zi se vor experimenta preparate culinare specifice locului, se vor vedea locuri noi, locuri frumoase, se va cauta fauna desoebita a acestor locuri.

Aceste ture functioneaza numai ca PROGRAM PRIVAT, adica veti avea ghid si masina numai pentru grupul dvs. Echipa organizatoare nu formeaza ei grupuri de 6 persoane.

Perioada: 25 octombrie - 31 martie

In 25 octombrie - 28 februarie se cauta in special gaste, rapitoare si pasaret mic in locuri foarte frumoase, de-a lungul si de-a latul Dobrogei.

In martie axarea se pune pe pe migratia de primavara si pe pasarile care le puteti vedea in Dobrogea numai in migratie, in special de-a lungul tarmului Marii Negre.

Ziua 1 - Intalnire la Tulcea si cazare intr-un hotel de 3***. Seara se tine o sedinta tehnica unde se va discuta  programul din ziua urmatoare.

Zilua 2 - La 6:00 dimineata, dupa o cafea si un mic dejun bun, se va pleca spre Nordul Dobrogei, in Muntii Macin. Urcare pe zona cea mai spectaculoasa a muntilor Macin, se va admira panoramele splendide si pasarile ce-si gasesc adapost aici. Iarna in Muntii Macinului poate oferi o experienta unica. Se va cobori apoi spre alte zone din Macin unde veti regasi frumusetile locurilor si fauna. 

Avand in vedere ca zilele sunt scurte si serile lungi, se va folosi la maxim perioada de lumina si se vor vizita cat mai multe locuri. Seara, dupa ce apune soarele, deplasare spre locatia de cazare din seara respectiva.

Masa de pranz este  la pachet iar seara veti avea o cina buna.

Ziua 3 - Plecare la 6:00 dimineata, spre cetatile Histria si Enisala. Pe drum oprire in locuri in care ghidul stie ca sunt pasari, in special gaste si lebede de iarna. Masa de pranz  la pachet, seara se va dormi in Constanta.

Ziua 4 - Mergeti sa vedeti un loc foarte special, Cheile Dobrogei. Noaptea se va dormi  in Mangalia.

Ziua 5 - Dis de dimineata pornire spre Bulgaria, se va merge pe tarmul Marii Negre,se va cauta sa vedeti neaparat cormoranul motat  si alte pasari ce ierneaza pe tarmul marii. Se va merge sa vedeti Cap Kaliakra si se va dormi in Varna. Seara se va vizita si Varna, merita vazut.

Ziua 6 – Se merge la lacul Varna, in cautarea de  pasari si locuri frumoase apoi se va merge spre Dobrich unde se vor vizita alte locuri interesante. Cazare in Dobrich.

Ziua 7 - Dupa mic dejun se va porni spre Romania. In jur de orele 9:00 - 10:00 va veti afla in Constanta iar pe la 12:00 - 13:00 sunteti inapoi in Tulcea. Ghidul va poate lasa si in Constanta, daca aveti o legatura mai buna spre casa.

Necesar:

Fiind o tura de iarna, ce implica si deplasare prin teren, aveti nevoie de un echipament personal foarte bun. Acesta trebuie sa contina:

Haine impermeabile - in Dobrogea, chiar daca nu ploua, iarna este foarte posibil sa fie ceata si/sau vant. Numai in haine de buna calitate veti ramane calzi si uscati.

Incaltaminte impermeabila si pentru noroi - ghete si/sau cizme de cauciuc BUNE! Veti avea deplasari prin noroi sau zapada, chiar daca nu pe distante lungi, totusi este bine sa fiti bine pregatiti pentru acest aspect.

Culoarea hainelor este de asemenea foarte importanta. Va rugam sa va aduceti haine in culori cat mai naturale, cat mai apropiate de culorile naturii inconjuratoare. Camuflajele pe pattern maro sunt cele mai bune. Daca aveti in haine rosii, galbene sau alte culori nu va veti apropia prea mult de fauna salbatica.

Ca echipament de birdwatching, ar trebui sa aveti la voi:

Binoclu (BUN!)

Luneta de camp (optional)

Camera foto si baterii de rezerva (pe vreme rece se descarca mult mai repede)

Determinator de pasari

Turele de zi:

Dureaza de la 6 dimineata pana la apus. Se va merge pe drumuri asfaltate sau nu, decizia de a traversa un camp apartine exclusiv soferului si va fi luata in functie de conditiile meteo si de starea drumului (noroi, gheata etc).

In general se va merge pe marginea campurilor, se vor cauta locurile unde se vor vedea carduri de gaste si apoi se va gasi un loc bun, cu soarele in spate, din care veti urmari ce se intampla. Este posibil sa va deplasati pe jos, pe distante relativ scurte, pentru a accesa un loc in care nu se va putea ajunge cu masina.

In cazul in care vremea se inrautateste, ninge sau se lasa ceata, ghidul si/sau soferul pot intrerupe tura. Siguranta este pe primul loc.

Pretul include:

• Cazare in locatii de 3***, in camere duble, pentru 6 nopti

• Mesele (intrarea cu cina in prima zi si iesirea cu mic dejun in ultima zi)

• Turele in Dobrogea cu masina si ghid (5 zile de ture + ziua de intoarcere)

• Ghidaj in limba ROMANA

Politica pentru copii

• Varsta minima a copiilor care pot participa in aceasta tura este de 12 ani.

• Copiii (peste 12 ani) vor fi incadrati la acelasi pret ca si adultii.

 

Pretul NU include:

Bauturile (altele decat apa la masa)

Alte servicii sau produse nespecificate in program

Asigurari de orice fel (calatorie, bunuri etc)

Nu rata ofertele noastre speciale

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal sa fie prelucrate in vederea comunicarii ofertei / informatiilor solicitate.

Solicita oferta