Iașiul și Nestematele Moldovei

Mausoleul de la Mărășești – Iași – Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Hârlău –Palatul Cuza de la Ruginoasa – Castelul Sturdza de la Miclăușeni

4
 
Transport
Date de plecare 2023: 01.05, 05.06, 03.07
 
209
persoană/program

Ziua 1: București – Mausoleul Mărășești – Iași (aprox. 429 km)

Plecăm din București spre Iași urmând traseul pavat cu istorie al Unirii Principatelor. La Mizil dăm de Conu’ Leonida, la Râmnicu Sărat de negurile unui penitenciar, iar după Tecuci, aflăm povestea unui merituos primar. Trecem Milcovul triumfal și facem un popas la Mărășești. Mausoleul a fost ridicat la inițiativa Societății Femeilor Ortodoxe, pe un teren donat de socrul generalului Eremia Grigorescu și inaugurat în două rânduri de membri diferiți ai Casei Regale. Rămâne cel mai impozant antidot la uitare! Trecem de Bârladul lui Cuza, admirand din autocar Grădina Publică înființată după o poveste romanțată și intrăm în capitala Moldovei. Petrecem următoarele 4 nopți la un hotel situat în vecinătatea Plopilor fără soț, ansamblu simbol al spațiului ieșean.

Ziua 2: Dealul Copoului, de la Râpa Galbenă la Podul Verde

Pornim într-un tur de descoperire a Iașiului, oraș-bijuterie! Clădiri superbe, oameni calzi și zâmbitori, străduțe pitorești și piețe mari unde uiți noțiunea timpului și unde fiecare pas te poartă către un alt crâmpei de istorie sau de legendă. Traversăm culoarele Palatului Universitar spre a studia istoria moldava-n cele 19 fresce ale lui Sabin Bălașa, intrăm în sălile Junimii și în beciurile de la Bolta Rece. Ne tragem sufletul pe aceeași prispă din mahalaua Țicăului unde Creangă și Eminescu și-au povestit câte-n lume și stele unul celuilalt. Pășim pe Lăpușneanu, strada bucuriei de altădată, tărâm al modistelor, cafenelelor, cofetarilor regali și-al întâlnirilor de taină. Vizităm Parcul Copou cu teiul eminescian și boema arhitectură peisagistică aGrădinii Botanice. Încheiem cu un popas în Piața Unirii, unde dincolo de compilația clădirilor actuale reconstruim într-un exercitiu de creativitate, imaginea celor demolate.

Ziua 3: Turul de Iași la Bulevard, de la Aleea Podiță la Palat

Și pentru ca Iașul are multe de oferit, după micul dejun avem ocazia să descoperim mai multe din vechea capitală moldavă. Pietonalul de azi pornește pe Strada Mare, unde ascultăm povestea primei piese jucate în limba română și a teatrelor ieșene, stăm la taclale cu localnicii și facem multe, multe fotografii. Admirăm Palatul Culturii la interior, cu detaliile sale ornamentate și ascultăm Hora Unirii din Turnul cu Ceas. Nu scăpăm ocazia de a ne reculege la Catedrala Mitropolitană, celebră pentru moaștele Sfintei Parascheva și mai puțin cunoscutul baptiserium subteran. Nu vor lipsi desigur din escapada urbană nici Casa Dosoftei, dantelăria în piatră a bisericii Trei Ierarhilor, Palatul Roznovanu, Golia sau Cetățuia, minunăție fortificată și oază de liniște în mijlocul orașului. În afara mănăstirilor și arhitecturii, Iașiul merita vizitat și pentru restaurantele sale tot mai sofisticate și totuși accesibile, pentru magazinele variate și unele dintre cele mai bune librării și anticariate din țară. Timp liber la dispoziție pentru a explora în continuare după bunul plac.

Ziua 4: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Hârlău (160km)

Fie alegi să rămâi în Iași, fie te înscrii în excursia opțională (extracost) în care evadăm din oraș pentru a descoperi câteva dintre minunile aflate în imediata proximitate. Începem turul cu o vizită la Rezervația Arheologică Cucuteni, pentru a asculta mărturiile in situ ale uneia dintre cele mai vechi şi misterioase civilizaţii ale lumii preistorice, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană. Și cum nu poți vorbi despre Iași omițând fala viticolă ce l-a precedat, de prin 1448 încoace, oprim la faimoasa Podgorie Cotnari și descoperim vinul preferat de Ștefan. Ca să onorăm efortul și pasiunea producătorului de vin, acceptăm cu inima deschisă invitația la masă și degustăm cele mai reușite vinuri ale casei, cum se cuvine. În Hârlău, veche aşezare, atestată documentar încă din secolul 14, vizităm Curtea Domnească și continuăm studiul viticol la un muzeu dedicat exclusiv Viei şi Vinului.

Ziua 5: Palatul Cuza – Castelul Sturdza – București (390 km)

După micul dejundescoperimdouă palate somptuase din împrejurimile Iașiului. Aflăm fascinantele povești ale familiilor de boieri din Moldova, cu istoria lor și felul tihnit de trai, cu intrigi și legături nebănuite. Trecem poarta Palatului Cuza de la Ruginoasa și descoperim misterele și cancanurile edificiului în care s-a refugiat Elena Cuza. Facem apoi o plimbare pe domeniul Sturdza și un tur ghidat al romanticului castel de la Miclăușeni, admirăm decorațiunile exterioare nemaiîntâlnite în România și aflăm picanterii din istoria familiei.Ne deplasăm ulterior spre București, unde ajungem spre sfârșitul zilei cu sufletul mulțumit și amintiri de neprețuit.

 Puncte de imbarcare

·  București, Buzău, Focșani

  209 euro/persoana/program

 

Reduceri & Suplimente

·  supliment sgl: 75 euro

·  Reducere TPL: hotelul nu dispune de camere triple

·  copil 0-2.99 ani: gratuit

·  copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

·  persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele senior voyage românia

 

Tariful include

·  4 nopți de cazare la hotel 4* (Hotel Bellaria 4* sau similar), în Iași

·  Mic dejun bufet

·  Vizite conform descrierii

·  Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

Tariful nu include

·  Asigurarea storno

·  Cheltuieli personale

·  Intrările la obiectivele turistice

·  Excursiile opționale

 

·  Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari –  Hârlău: 25 euro/ persoană (biletele de intrare nu sunt incluse în tarif)

·  Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

·  Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

·  Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.

·  Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

·  Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

·  Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.

·  Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.

·  Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.

·  Excursia opțională se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

·  Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.

·  În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustări sau mese de prânz.

·  Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

·  Partajalele pot fi onorate. La solicitarea expresă a turistului, cazarea se poate face într-o cameră dublă, care va fi partajată cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agenția de turism, dintre ceilalți turiști care își exprimă această opțiune.

·  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

·  Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.

·  Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Vacanțe Seniori în România Află disponibilitatea
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Solicita oferta