Sejur la Mila23 - Lacuri - Letea - Sf. Gheorghe - Sulina

program 6 nopti cu demipensiune

3
 
Transport
Perioada 17.05.2021 - 06.09.2021
Oferta speciala
de la
 
40412
persoana / sejur

Program 7 zile / 6 nopti, cu 4 zile de excursii incluse:

1. Excursie pe lacuri si canale salbatice, 2 excursii a cate 4 ore, dimineata si seara.

2. Excursie la Letea, cu vizitarea padurii Letea.

3. Excursie de o zi la Sulina

4. Excursie de o zi la Sfantu Gheorghe

Ordinea excursiilor va fi stabilita de catre noi iar o propunere de program arata asa:

Ziua 1

Programul zilei:

15:30 - Prezentarea la punctul de imbarcare | 16:00 - Plecarea din Tulcea (cu barca)  | 18:00 - Cazarea la pensiune | 18:30 - Cina | 20:00 - Excursie la apusul soarelui

Intalnirea si imbarcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00. Cum treceti de barierele de la intrarea in port, la 200 de metri, se afla pontonul pe care scrie "DEBARCADER PASAGERI". Pe ponton ne gasiti in Magazinul de Suveniruri. 

Pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge pana la Mila23 va asteptam la ora 15:30.

Imbarcarea se va face la indicatiile personalului nostru. Veti fi strigati nominal si vi se va indica barca cu care veti merge. Va rugam NU va urcati in prima barca pe care o gasiti la ponton, din acest loc se imbarca mai multe companii si riscati sa ajungeti in alta locatie.

Parcarea masinilor

Masinile personale pot fi parcate in Tulcea, chiar in curtea Portului Aval, in parcare privata, pazita.

Costul parcarii este de 25 lei/zi/masina (pretul parcarii NU este inclus in pretul sejurului si este informativ, putand fi modificat de administratia portului, fara preaviz).

Pentru locurile de parcare nu se fac rezervari iar numarul locurilor este limitat.

Transferul si cazarea la pensiune

Se va merge pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, vom trece pe Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche - Sat Mila23. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul va va conduce pana la pontonul pensiunii la care veti fi cazat (pensiunea aleasa de catre dumneavoastra pentru acest program). In pensiune veti fi asteptat de personalul casei, care va va inmana cheia camerei alocate (conform voucherului). 
Seara, gazdele va asteapta cu o cina delicioasa. 

Excursia la apusul soarelui

Dureaza aproximativ 2h, in functie de ora de apus a soarelui, in fiecare sezon.

Imbarcarea pentru excursii se face de la pontonul pensiunii in care sunteti cazati (acelasi la care ati debarcat inainte). Va rugam sa fiti prezenti la ponton cu 10 minute inaintea orelor de plecare, pentru a avea timp suficient pentru imbarcare.

Ziua 2 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30-13:30 - Excursia de dimineata, pe lacuri  |  14:00 - Masa de pranz (optionala)  |  16:00-20:00 - Excursia de seara, pe lacuri  |  20:30 - Cina

Excursiile pe lacuri

Se pleaca in excursia pe lacurile din jurul satului Mila23, in 2 iesiri de cca 4 ore fiecare, una de dimineata si una seara. In functie de cotele apelor Dunarii precum si de informatiile proaspete pe care le avem despre locurile in care se hranesc grupuri mari de pasari, vom alege traseul cel mai bun in fiecare zi.

Daca doriti masa de pranz, anuntati acest lucru personalului pensiunii, dimineata la mic dejun. De asemenea, daca doriti masa de pranz la Letea (pentru ziua urmatoare), anuntati ghidul in aceasta seara.

Ziua 3

Programul zilei:

Excursia la rasaritul soarelui - incepe cu 30 de minute inainte de rasarit | 8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Letea  |  12:30 - Excursie la Padurea Letea (cu masina de safari + mers pe jos)  |  14:30 - Masa de pranz (optionala)  |  20:30 - Cina

Excursia la rasarit (optionala)

In seara precedenta, ghidul va va informa care este ora de plecare in aceasta excursie. In functie de luna in care veniti in sejur, ora de rasarit a soarelui difera. Excursia dureaza aproximativ 2 ore. Tinand cont ca dimineata este mai rece decat in cursul zilei, va rugam sa aveti cu voi o jacheta.

Excursia la Padurea Letea

Excursia la Letea este o zi a contrastelor, incepand pe apa, trecem prin zona desertica a Grindului Letea si se ajunge in Padurea Letea. Cu un traseul prin zona de Nord a Deltei Dunarii, foarte aproape de colonia de pelicani Rosca Buhaiova, cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume, in cele aproximativ 2 ore si jumatate pana la Letea vom explora o zona salbatica, spectaculoasa. Din Satul Letea luam masina de safari si mergem la Padurea Letea. Sunt aprox 7 km din sat pana la padure, drum pe care il parcurgem cu masina se merge pe jos cca 20-30 minute, pe traseul aprobat de ARBDD. Se vor vedea punctele de larg interes, ne plimbam prin nisipul fin apoi ne intoarcem in sat si puteti avea masa de pranz (optionala) la o gospodarie locala, autentica, unde gazdele gatesc simplu si traditional. Vrem sa vedeti si o alternativa la mancarea lipoveneasca, cea hahola (ucrainiana) care desi este asemanatoare, are particularitatile ei. Dupa pranz ne intoarcem la barca si pornim inapoi, peste lacuri, catre Mila23. Ajungem la pensiune in jur de ora 19:00.

Pranzul la gospodaria locala din Letea

Trebuie sa stiti ca acesta NU este un restaurant si nu pot fi comandate alte feluri de mancare. Pranzul este intotdeauna bazat pe PESTE prins in dimineata zilei respective si este compus din bors de peste, peste la cuptor si celebrele gogosi de la Letea, ca desert. Gazdele au un sistem foarte simplu de servire si pot oferi doar meniuri complete. In gospodarie au acces doar persoanele cu rezervare. Plata pentru pranz se face direct la gazde, in numerar.

Este o excursie lunga, solicitanta, va rugam sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

Ziua 4 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia optionala |  20:30 - Cina

Aceasta zi este dedicata relaxarii la pensiune sau va puteti inscrie la excursia optionala, "Descopera Satul si Padurea Caraorman". In cazul in care decideti sa ramaneti la pensiune, la micul dejun trebuie sa anuntati gazda daca doriti pranzul.

Excursia la Caraorman

Plecam in excursia la Caraorman. Coboram pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de aici vom vizita lacurile Obretinul Mic, Obretinciuc, Isac, Lacul cu Lebede si canalele Litcov si Perivolovca. Drumul catre satul Caraorman se continua pe canalul cu acelasi nume. De pe pontoanele din Caraorman suntem preluati de masina cu care vom merge la Padurea Caraorman. Dupa o vizita de aproximativ o ora, a padurii si a dunelor de nisip, revenim in sat pentru masa de pranz (optionala) la o gospodarie de haholi (ucrainiei). Dupa masa de pranz, ulitele de nisip frumos marginite de case traditionale, ne vor ghida drumul catre barca (mers lejer, aprox 20 minute). Revenim in satul Mila23, pe un traseu ocolitor ce include lacuri si canale deltaice.

Vizitarea Padurii Caraorman: Se merge cu masina de teren sau tractor cu remorca. Se merge cu masina sau tractorul prin padure, pe traseul autorizat. 

Seara avem pregatita din nou o cina traditionala pescareasca.

Ziua 5 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sulina |  20:30 - Cina

Excursia la Sulina

Plecam in excursie la Sulina. Coboram pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe bratul Sulina pana in orasul Sulina. Facem o plimbare de-a lungul strazilor ce inca pastreaza grandoarea unui port international unde ne vom bucura de cele 3 biserici vechi, farul-muzeu Jean Bart si Catedrala Sf Nicolae si Alexandru. La amiaza puteti lua pranzul (optional) lintr-un restaurant local (la alegere) si apoi va lasam timp liber, sa mergeti la plaja. Optional, puteti vizita vestitul Cimitir din Sulina. La ora 18:00 ne intalnim la barca si plecam spre Mila23.

Seara aveti pregatita din nou o cina traditionala pescareasca.

Ziua 6 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sfantu Gheorghe |  20:30 - Cina

Excursia la Sfantu Gheorghe si Laguna (Meleaua) Sacalin

Plecam in excursia la Sfantu Gheorghe, prin Crisan, trecand pe langa Caraorman. Traversam lacul Puiu, lacul Erenciuc, trecem foarte incet prin mica rezervatie Arinisul Erenciuc si vedem putinii arini care au mai ramas in aceasta zona. In dreptul satului Sf Gheorghe intram in laguna Sacalin, o zona unica in Delta Dunarii, loc de hranire si refugiu pentru mii de pasari.

Dupa vizita lagunei Sacalin, mergem in satul Sfantu Gheorghe unde avem o pauza pentru masa de pranz (optionala), aici puteti degusta celebrul storceag de sturion, o reteta din acest sat (un storceag adevarat poate fi mancat numai la Sfantu Gheorghe).

Dupa masa de pranz mergem putin prin sat sa vedem imprejurimile apoi aveti timp la dispozitie pentru plaja. La ora 17:00 are loc intalnirea la barca. Pornim catre Mila23, pe Garla Imputita trecand pe langa Sulina, continuand pe Dunare pana la Crisan si apoi pe Dunarea Veche. Ajungem la pensiune undeva pe seara si avem pregatita cina, gatita in stilul lipovenesc.

Este o excursie lunga, solicitanta, va rugam sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

Ziua 7

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Imbarcarea pentru transferul catre Tulcea  |  12:00 - Debarcarea la Tulcea, finalul programului. 

Transferul catre Tulcea

Se face, in mare parte, pe acelasi traseu ca si la venire, cu o viteza mai mare decat in excursii. Este ultima parte a programului nostru si pastram special pentru acum cateva locuri frumoase pe care vrem sa vi le aratam pe drum. Debarcam la acelasi ponton de la care am plecat si ne luam ramas bun.

Daca plecati din Tulcea cu un mijloc de transport in comun, va recomandam sa luati in considerare o rezervare dupa ora 13. 

 

Plecari

Vanessa

Alexandru si Alexandra

Pelicanul Cret

17.05, 24.05, 31.05, 07.06, 21.06, 28.06, 05.07, 12.07

2500

2000

2250

19.07, 26.07, 02.08, 16.08, 23.08, 30.08, 06.09

2600

2100

2300

 

    *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

Pretul include:

·         Cazare la pensiunea aleasa, de 3***, in camera dubla, pentru 6 nopti

·         Mesele (cina din prima zi, mic dejun si cina in zilele 2 si 3, mic dejun in ultima zi)

·         1 loc in barca de excursie pe lacuri (o zi, in 2 etape a cate 4 ore)

·         1 loc in barca de excursie la Letea (o zi)

·         1 loc in masina de safari la Letea

·         1 loc in barca de excursie la Sulina (o zi)

·         1 loc in barca de excursie la Sfantu Gheorghe (o zi)

·         Ghidaj in limba ROMANA (ghid membru AGPDD)

·         1 loc in barca de transferuri, Tulcea - Mila23 si retur

·         Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Optionale:

·         Supliment single 700 lei / persoana / sejur la Vanessa

·         Supliment single 600 lei / persoana / sejur la Pelicanul Cret

·         Supliment single 600 lei / persoana / sejur la Alexandru si Alexandra

·         Excursie la padurea Caraorman (in ziua 4) - 200 lei/pers (min 4 pers)

·         Excursie la rasaritul soarelui - 100 lei/pers

·         Inchiriere binocluri si lunete

 

Pretul NU include:

·         Bauturile

·         Mesele de pranz – costa 60 lei/pers, la pensiunile Vanessa, Alexandru&Alexandra si Pelicanul Cret precum si la Letea si Caraorman (se achita direct la locatia in care luati masa)

·         Mesele de pranz la Sulina si Sfantu Gheorghe 

·         Taxe de vizitare a obiectivelor turistice

·         Mijloace de transport in Sulina si Sfantu Gheorghe

·         Asigurari de orice fel (calatorie, bunuri etc)

 

                                                                                                                        

Cazarea in Delta Dunarii, Mila23

Se face in pensiunea aleasa de dumneavoastra. Puteti alege intre cele 3 pensiuni:

·         Pensiunea Vanessa 3* 

·         Pensiunea Pelicanul Cret 3* 

·         Pensiunea Alexandru si Alexandra 3* 

 

Excursiile in Delta Dunarii

Detalii despre excursiile incluse in acest sejur in Delta Dunarii

Viteza de deplasare – Viteza de deplasare este mica, sunt destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile merg cu o viteza medie de aprox 10 km/h, oprind in toate punctele de interes pentru admirarea si fotografierea peisajelor mirifice ale Deltei (sa aveti ce arata celor de acasa).

Ce vedeti –  Tot timpul se va cauta sa fiti invatati cate ceva despre locurile prin care mergeti, despre pasarile si flora Deltei. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vor ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala.

Barca pentru excursii – Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Sunt barci fabricate de cel mai mare producator roman de barci, dupa conceptul nostru. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

 

Echipament personal

·         Pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, pentru a va proteja de soare

·         Palarie de soare (nu sapca)

·         Ochelari de soare

·         Jacheta

·         Pelerina de ploaie

·         Incaltaminte pentru drumetii

 

Nu rata ofertele noastre speciale

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal sa fie prelucrate in vederea comunicarii ofertei / informatiilor solicitate.
Solicita oferta