Natura si salbaticie cat vezi cu ochii sau experienta urbana iesita din tipare!
Descopera si tu vacanta cu autorulota
Tarif de la 89

Un mod de explorare special care iti ofera o noua perspectiva asupra vacantelor obisnuite.

🚐 DE CE AUTORULOTA? 🌎

👉Veti avea propriul hotel pe roti in vacanta, cu un confort deosebit indiferent de traseul ales. Noi iti propunem: turul Europei, zonele montane din tara noastra, evenimentele sportive preferate, concertele si festivalurile muzicale, litoralul Marii Negre, plajele salbatice din Europa, snowboard / ski cu autorulota in Austria, etc.

👉Facilitati urbane oriunde, chiar si in mijlocul naturii: baie, bucatarie, caldura, apa calda.

👉Pentru ca iti doresti o vacanta libera si flexibila, fara limitarile impuse de hotel, cu un program zilnic dupa preferinta fiecaruia. Vrei sa te trezesti in fiecare dimineata in alta parte sau vrei sa ramai mai mult intr-o destinatie, nimic mai simplu – poti ramane pe loc fara grija unei noi disponibilitati/rezervari.

👉Pur si simplu pentru ca atat adultii cat si copiii se distreaza de minune si veti avea amintiri frumoase pentru intreaga viata. Umple-ti viata cu aventuri, nu cu lucruri!

👉Pentru ca ai vedere la mare, la munte sau la ce vrei tu, totul depinde de locul in care parchezi.

Informatii utile

Ce este o autorulota?

➡️Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 4 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura.
Rezervor de apa curata = 120 l
Caseta de toaleta ecologica = 20 l
Butelii de gaz = 2.
➡️Autorulotele au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, incalzire electrica in podea , protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.
➡️Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz). Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.

Avem posibilitati de campare in Romania?

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania. O lista completa o puteti gasi la acest  link. De asemenea, puteti incerca „wild camping /off camping”: pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:
– terenul pe care campati nu este proprietate privata;
– terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);
– nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;
– lasati locul de campare intact la plecare
– va asigurati importriva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);
– terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

Cu toate ca „intelepciunea populara” spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei); farmecul satelor si traditiilor romanesti; fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania. Si multe alte zeci de atractii.Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans.In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

Care este consumul de combustibil?

In general o autorulota consuma motorina, aproximativ 9-13 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

Care este viteza de deplasare?

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Din punct de vedere legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h. Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h. Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.

Am o defectiune. Ce pot face?

In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:
– Defectiuni ale autovehiculului
– Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit.

In cazul defectiunilor autovehiculului:
Autorulotele sunt modele noi din 2019, improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei.
Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr. de asistenta rutiera europeana Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:
Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.
In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

Ce fac daca mai am intrebari?

Ne puteti contacta oricand pe office@nemotour.ro sau la numerele de telefon 0722 254 501; 0726 273 966 , iar unul din operatorii nostri va va raspunde eventualelor intrebari.

In exteriorul autorulotelor

In interiorul autorulotelor

Solicita oferta