Sejur PRIVAT in Delta Dunarii, Mila 23 cu excursii incluse

3
 
Transport
Perioada mai - septembrie 2021
de la
 
25119
sejur / persoana

Personalizeaza-ti sejurul in Delta Dunarii optand pentru un program privat in care ai libertatea de a-ti decide destinatia zilnica. Alaturi de un ghid dedicat numai dumneavoastra puteti descoperi autentica Letea, interesanta Sulina, indepartatul Sfantu Gheorghe, fascinantele lacuri sau pitorescul Caraorman.

Prima si ultima zi sunt dedicate transferurilor, restul zilelor fiind dedicate excursiilor in Delta Dunarii. Barca cu care veti merge, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. 

Puncte forte:

Cea mai buna echipa de ghizi din Delta Dunarii, cu activitate din 2004 in acest domeniu, membrii ai Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii.

Conditii foarte bune de cazare si masa.

Program original, creat si realizat de noi.

Program cu pret FIX.

Barci construite special pentru turism (barci deschise, de excursii), stabile si sigure. NU facem excursiile cu barci pentru transport (barci acoperite).

Suntem permanent in Delta Dunarii, stim zi de zi ce se schimba, unde sunt pasari si animale.

O propunere de program arata asa (exemplu de program 4 zile / 3 nopti):

Ziua 1

Programul zilei:

Prezentarea la punctul de imbarcare | Plecarea din Tulcea (cu barca)  | Cazarea la pensiune | Cina | Excursie la apusul soarelui

Intalnirea si imbarcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval. Cum treceti de barierele de la intrarea in port, la 200 de metri, se afla pontonul pe care scrie "DEBARCADER PASAGERI". Pe ponton ne gasiti in Magazinul de Suveniruri. 

Pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge pana la Mila23, va asteptam la punctul nostru de imbarcare, la ora stabilita de comun acord.

Cazarea (check-in-ul) la pensiune se poate face doar dupa ora 14:00 iar ultima ora la care se poate pleca din Tulcea difera in functie de sezon (cu minim 2 ore inainte de apusul soarelui).

Imbarcarea se va face la indicatiile personalului nostru. Veti fi strigati nominal si vi se va indica barca cu care veti merge. Va rugam NU va urcati in prima barca pe care o gasiti la ponton, din acest loc se imbarca mai multe companii si riscati sa ajungeti in alta locatie.

Parcarea masinilor

Masinile personale pot fi parcate in Tulcea, chiar in curtea Portului Aval, in parcare privata, pazita.

Costul parcarii este de 25 lei/zi/masina (pretul parcarii NU este inclus in pretul sejurului si este informativ, putand fi modificat de administratia portului, fara preaviz).

Pentru locurile de parcare nu se fac rezervari iar numarul locurilor este limitat.

Transferul si cazarea la pensiune

Va conducem la Mila23. Vom merge pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, vom trece pe Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche - Sat Mila23. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul nostru va va conduce pana la pontonul pensiunii la care veti fi cazat (pensiunea aleasa de catre dumneavoastra pentru acest program). In pensiune veti fi asteptat de personalul casei, care va va inmana cheia camerei alocate (conform voucherului). 
Seara, gazdele va asteapta cu o cina delicioasa. 

Excursia la apusul soarelui

Dureaza aproximativ 2h, in functie de ora de apus a soarelui, in fiecare sezon.

Imbarcarea pentru excursii se face de la pontonul pensiunii in care sunteti cazati (acelasi la care ati debarcat inainte). Va rugam sa fiti prezenti la ponton cu 10 minute inaintea orelor de plecare, pentru a avea timp suficient pentru imbarcare.

Ziua 2 

Programul zilei (pur informativ, puteti discuta cu ghidul orele de plecare sau destinatia din ziua respectiva):

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30-13:30 - Excursia de dimineata, pe lacuri  |  14:00 - Masa de pranz  |  16:00-20:00 - Excursia de seara, pe lacuri  |  20:30 - Cina

Excursiile pe lacuri

Plecam in excursia pe lacurile din jurul satului Mila23, in 2 iesiri de cca 4 ore fiecare, una de dimineata si una seara. In functie de cotele apelor Dunarii precum si de informatiile proaspete pe care le avem despre locurile in care se hranesc grupuri mari de pasari, vom alege traseul cel mai bun in fiecare zi.

Ziua 3

Programul zilei (pur informativ, puteti discuta cu ghidul orele de plecare sau destinatia din ziua respectiva):

Excursia la rasaritul soarelui - incepe cu 30 de minute inainte de rasarit | 8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Letea  |  12:30 - Excursie la Padurea Letea (cu masina de safari + mers pe jos)  |  14:30 - Masa de pranz  |  20:30 - Cina

Excursia la rasarit

In seara precedenta, ghidul va va informa care este ora de plecare in aceasta excursie. In functie de luna in care veniti in sejur, ora de rasarit a soarelui difera. Excursia dureaza aproximativ 2 ore. Tinand cont ca dimineata este mai rece decat in cursul zilei, va rugam sa aveti cu voi o jacheta.

Excursia la Padurea Letea

Mergem in excursie la Padurea Letea si Satul Letea. Excursia la Letea este o zi a contrastelor, incepand pe apa, trecem prin zona desertica a Grindului Letea si ajungem in Padurea Letea. Cu un traseul prin zona de Nord a Deltei Dunarii, foarte aproape de colonia de pelicani Rosca Buhaiova, cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume, in cele 2-2,5 ore pana la Letea vom explora o zona salbatica, spectaculoasa. Din Satul Letea luam masina de safari si mergem la Padurea Letea. Sunt aprox 7 km din sat pana la padure, drum pe care il parcurgem cu masina apoi mergem pe jos cca 20-30 minute, pe traseul aprobat de ARBDD. Vedem punctele de larg interes, ne plimbam prin nisipul fin apoi ne intoarcem in sat si putem avea masa de pranz la o gospodarie locala, autentica, unde gazdele gatesc simplu si traditional. Vrem sa vedeti si o alternativa la mancarea lipoveneasca, cea hahola (ucrainiana) care desi este asemanatoare, are particularitatile ei. Dupa pranz ne intoarcem la barca si pornim inapoi, peste lacuri, catre Mila23. Ajungem la pensiune in jur de ora 19:00.

Pranzul la gospodaria locala din Letea

Trebuie sa stiti ca acesta nu este un restaurant si nu pot fi comandate alte feluri de mancare. Pranzul este intotdeauna bazat pe peste prins in dimineata zilei respective si este compus din bors de peste, peste la cuptor si celebrele gogosi de la Letea, ca desert. Gazdele au un sistem foarte simplu de servire si pot oferi doar meniuri complete. 

Este o excursie lunga, solicitanta, va rugam sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

Ziua 4 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Imbarcarea pentru transferul catre Tulcea  |  11:30 - Debarcarea la Tulcea, finalul programului. 

Transferul catre Tulcea

Se face, in mare parte, pe acelasi traseu ca si la venire, cu o viteza mai mare decat in excursii. Este ultima parte a programului nostru si pastram special pentru acum cateva locuri frumoase pe care vrem sa vi le aratam pe drum. Debarcam la acelasi ponton de la care am plecat si ne luam ramas bun.

Daca plecati din Tulcea cu un mijloc de transport in comun, va recomandam sa luati in considerare o rezervare dupa ora 13. 

Pe langa excursiile descrise mai sus, mai avem inca 3 destinatii standard din care puteti alege:

 

Excursia la Caraorman

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Caraorman|  20:30 - Cina

Plecam in excursia la Caraorman. Coboram pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de aici vom vizita lacurile Obretinul Mic, Obretinciuc, Isac, Lacul cu Lebede si canalele Litcov si Perivolovca. Drumul catre satul Caraorman se continua pe canalul cu acelasi nume. De pe pontoanele din Caraorman suntem preluati de masina cu care vom merge la Padurea Caraorman. Dupa o vizita de aproximativ o ora, a padurii si a dunelor de nisip, revenim in sat pentru masa de pranz la o gospodarie de haholi (ucrainiei). Dupa masa de pranz, ulitele de nisip frumos marginite de case traditionale, ne vor ghida drumul catre barca (mers lejer, aprox 20 minute). Revenim in satul Mila23, pe un traseu ocolitor ce include lacuri si canale deltaice.

Vizitarea Padurii Caraorman: Se merge cu masina de teren sau tractor cu remorca. Se merge cu masina sau tractorul prin padure, pe traseul autorizat. 

Seara avem pregatita din nou o cina traditionala pescareasca.

Excursia la Sulina

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sulina |  20:30 - Cina

Plecam in excursie la Sulina. Coboram pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe bratul Sulina pana in orasul Sulina. Facem o plimbare de-a lungul strazilor ce inca pastreaza grandoarea unui port international unde ne vom bucura de cele 3 biserici vechi, farul-muzeu Jean Bart si Catedrala Sf Nicolae si Alexandru. La amiaza luam masa de pranz intr-un restaurant local si apoi va lasam timp liber, sa mergeti la plaja. Optional, puteti vizita vestitul Cimitir din Sulina. La ora 18:00 ne intalnim la barca si plecam spre Mila23.

Seara aveti pregatita din nou o cina traditionala pescareasca.

Excursia la Sfantu Gheorghe si Laguna (Meleaua) Sacalin

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sfantu Gheorghe |  20:30 - Cina

Plecam in excursia la Sfantu Gheorghe, prin Crisan, trecand pe langa Caraorman. Traversam lacul Puiu, lacul Erenciuc, trecem foarte incet prin mica rezervatie Arinisul Erenciuc si vedem putinii arini care au mai ramas in aceasta zona. In dreptul satului Sf Gheorghe intram in laguna Sacalin, o zona unica in Delta Dunarii, loc de hranire si refugiu pentru mii de pasari.

Dupa vizita lagunei Sacalin, mergem in satul Sfantu Gheorghe unde avem o pauza pentru masa de pranz intr-un restaurant local.

Dupa masa de pranz mergem putin prin sat sa vedem imprejurimile apoi aveti timp la dispozitie pentru plaja. La ora 17:00 are loc intalnirea la barca. Pornim catre Mila23, pe Garla Imputita trecand pe langa Sulina, continuand pe Dunare pana la Crisan si apoi pe Dunarea Veche. Ajungem la pensiune undeva pe seara si avem pregatita cina, gatita in stilul lipovenesc.

Este o excursie lunga, solicitanta, va rugam sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

   *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

 

 *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

    *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

    *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

    *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

 Pretul include:

·         Cazare la pensiunea aleasa, in camera dubla sau single (conform solicitarii) pentru numarul de nopti ales

·         Pensiune completa (cina din prima zi, mic dejun, pranz si cina in zilele de excursii, mic dejun in ultima zi)

·         Excursii cu barca si ghid, conform numarului de zile din tabel (barca si ghidul sunt alocate doar pentru grupul dumneavoastra)

·         Masina de safari pentru vizitarea padurii Letea

·         Masina de teren sau tractor cu remorca pentru vizitarea padurii Caraorman

·         Excursie la rasaritul soarelui (o excursie/program)

·         Ghid de limba ROMANA (membru AGPDD)

·         Transferurile cu barca, Tulcea - Mila23 si retur

·         Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Optionale:

·         Supliment single, conform tabelului de mai sus

·         Inchiriere binocluri si lunete

 

·        Politica pentru copii:

·         Copiii 5-12 ani platesc 75% din pretul pachetului

·         Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti

·         Supravegherea copiilor pe toata durata sejurului revine in exclusivitate parintilor.

* Nu uitati ca excursiile sunt lungi, excursia de Letea dureaza o zi, se merge cu barca, cu masina de safari si pe jos. Poate fi mult prea mult pentru un copil mic, mai ales vara cand este foarte cald.

*La imbarcare va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copiilor. In caz contrar ne rezervam dreptul de a incadra copiii la varsta estimata de noi.

Servicii neincluse:

·         Bauturile, altele decat apa la masa

·         Taxe de vizitare a obiectivelor turistice

·         Mijloace de transport in Sulina sau Sfantu Gheorghe

·         Asigurari de orice fel (calatorie, bunuri etc)

Cazarea in Delta Dunarii, Mila23

Se face in pensiunea aleasa de dumneavoastra. Puteti alege intre cele 3 pensiuni vandute exclusiv prin Descopera Delta Dunarii:

·         Pensiunea Vanessa 3* 

·         Pensiunea Pelicanul Cret 3* 

·         Pensiunea Alexandru si Alexandra 3* 

 

Excursiile in Delta Dunarii

Detalii despre excursiile incluse in acest sejur in Delta Dunarii

Viteza de deplasare – Viteza de deplasare este mica, sunt destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile merg cu o viteza medie de aprox 10 km/h, oprind in toate punctele de interes pentru admirarea si fotografierea peisajelor mirifice ale Deltei (sa aveti ce arata celor de acasa).

Ce vedeti –  Tot timpul se va cauta sa fiti invatati cate ceva despre locurile prin care mergeti, despre pasarile si flora Deltei. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vor ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala.

Barca pentru excursii – Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Sunt barci fabricate de cel mai mare producator roman de barci, dupa conceptul nostru. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

 

Echipament personal

·         Pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, pentru a va proteja de soare

·         Palarie de soare (nu sapca)

·         Ochelari de soare

·         Jacheta

·         Pelerina de ploaie

·         Incaltaminte pentru drumetii

Nu rata ofertele noastre speciale

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal sa fie prelucrate in vederea comunicarii ofertei / informatiilor solicitate.

Solicita oferta