Sfanta Maria in Delta Dunarii

4 nopti/5 zile cu demipensiune si 3 zile de excursii incluse

 
Transport
Perioada 12.08 - 16.08.2020
de la
 
34196
persoana / sejur

Descoperiti Delta Dunarii de Sfanta Marie, intr-un sejur de 5 zile/4 nopti, impreuna cu ghizii nostri. Vizitam satul Letea, cel mai autentic sat din Delta; Sulina, cel mai estic punct al Uniunii Europene si satul pescaresc de la malul Marii Negre, Sfantu Gheorghe. 

Aveti incluse: 4 nopti de cazare intr-una dintre cele mai bune locatii de 3*, din Mila 23, demipensiune (mic dejun-urile si cinele incluse), transferurile pe apa, 3 zile pline de excursii cu barci de turism si cei mai buni ghizi din Delta Dunarii. Programul se desfasoara in cele 3 pensiuni aflate exclusiv in reteaua noatra: Vanessa, Pelicanul Cret si Alexandru & Alexandra.

Program 5 zile / 4 nopti, cu 3 zile de excursii incluse:

1. Excursie de o zi la Letea, cu vizitarea Padurii Letea (ghidul va merge cu voi inclusiv in padure).

2. Excursie de o zi la Sulina (cu timp liber la plaja)

3. Excursie de o zi la Sfantul Gheorghe (o zi)

Cea mai buna echipa de ghizi din Delta Dunarii, cu activitate din 2004 in acest domeniu, membrii ai Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii.

Conditii foarte bune de cazare si masa.

Program original, creat si realizat de noi.

Program cu pret FIX 

Barci construite special pentru turism (barci deschise, de excursii), stabile si sigure. NU facem excursiile cu barci pentru transport (barci acoperite).

Voi va alegeti pensiunea la care doriti sa stati, pe care o considerati cea mai potrivita pentru vacanta dumneavoastra

 

Ordinea excursiilor va fi stabilita de catre noi iar o propunere de program arata asa:

Ziua 1

Programul zilei:

15:30 - Prezentarea la punctul de imbarcare | 16:00 - Plecarea din Tulcea (cu barca)  | 18:00 - Cazarea la pensiune | 18:30 - Cina | 20:00 - Excursie la apusul soarelui

Intalnirea si imbarcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00. Cum treceti de barierele de la intrarea in port, la 200 de metri, se afla pontonul pe care scrie "DEBARCADER PASAGERI". Pe ponton ne gasiti in Magazinul de Suveniruri. 

Pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge pana la Mila23 sunteti asteptati la ora 15:30.

Imbarcarea se va face la indicatiile personalului . Veti fi strigati nominal si vi se va indica barca cu care veti merge. NU va urcati in prima barca pe care o gasiti la ponton, din acest loc se imbarca mai multe companii si riscati sa ajungeti in alta locatie.

Parcarea masinilor

Masinile personale pot fi parcate in Tulcea, chiar in curtea Portului Aval, in parcare privata, pazita.

Costul parcarii este de 25 lei/zi/masina (pretul parcarii NU este inclus in pretul sejurului si este informativ, putand fi modificat de administratia portului, fara preaviz).

Pentru locurile de parcare nu se fac rezervari iar numarul locurilor este limitat.

Transferul si cazarea la pensiune

Veti fi condus pana la Mila23. Se va merge pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, vom trece pe Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche - Sat Mila23. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul va va conduce pana la pontonul pensiunii la care veti fi cazat (pensiunea aleasa de catre dumneavoastra pentru acest program). In pensiune veti fi asteptat de personalul casei, care va va inmana cheia camerei alocate (conform voucherului). 
Seara, gazdele va asteapta cu o cina delicioasa. 

Excursia la apusul soarelui

Dureaza aproximativ 2h, in functie de ora de apus a soarelui, in fiecare sezon.

Imbarcarea pentru excursii se face de la pontonul pensiunii in care sunteti cazati (acelasi la care ati debarcat inainte). Sa fiti prezenti la ponton cu 10 minute inaintea orelor de plecare, pentru a avea timp suficient pentru imbarcare.

*Daca doriti masa de pranz la Letea, (pentru ziua urmatoare), anuntati ghidul in aceasta seara.

Ziua 2

Programul zilei:

Excursia la rasaritul soarelui - incepe cu 30 de minute inainte de rasarit | 8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Letea  |  12:30 - Excursie la Padurea Letea (cu masina de safari + mers pe jos)  |  14:30 - Masa de pranz |  20:30 - Cina

Delta Dunarii dimineata - excursia la rasarit.

In seara precedenta, ghidul va va informa care este ora de plecare in aceasta excursie. In functie de luna in care veniti in sejur, ora de rasarit a soarelui difera. Excursia dureaza aproximativ 2 ore. Tinand cont ca dimineata este mai rece decat in cursul zilei, va rugam sa aveti cu voi o jacheta.

Excursia la Padurea Letea

Se va merge in excursie la Padurea Letea si Satul Letea. Excursia la Letea este o zi a contrastelor, incepand pe apa, trecem prin zona desertica a Grindului Letea si se va ajunge in Padurea Letea. Cu un traseul prin zona de Nord a Deltei Dunarii, foarte aproape de colonia de pelicani Rosca Buhaiova, cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume, in cele aproximativ 2 ore si jumatate pana la Letea vom explora o zona salbatica, spectaculoasa. Din Satul Letea se va lua masina de safari si se va merge la Padurea Letea. Sunt aprox 7 km din sat pana la padure, drum pe care il veti parcurge cu masina apoi se va merge pe jos cca 20-30 minute, pe traseul aprobat de ARBDD. Vedem punctele de larg interes, va veti plimba prin nisipul fin apoi va veti intoarce in sat pentru masa de pranz (optionala) la o gospodarie locala, autentica, unde gazdele gatesc simplu si traditional. Se va ajunge la pensiune in jur de ora 19:00.

Pranzul la gospodaria locala din Letea

Trebuie sa stiti ca acesta NU este un restaurant si nu pot fi comandate alte feluri de mancare. Pranzul este intotdeauna bazat pe PESTE prins in dimineata zilei respective si este compus din bors de peste, peste la cuptor si celebrele gogosi de la Letea, ca desert. Gazdele au un sistem foarte simplu de servire si pot oferi doar meniuri fixe. In gospodarie au acces doar persoanele cu rezervare. Plata pentru pranz se face direct la gazde, in numerar.

Este o excursie lunga, solicitanta, sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

Ziua 3

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sulina |  20:30 - Cina

Excursia la Sulina

Se va pleca in excursie la Sulina. Se va cobori pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe bratul Sulina pana in orasul Sulina. Se va face o plimbare de-a lungul strazilor ce inca pastreaza grandoarea unui port international unde ne vom bucura de cele 3 biserici vechi, farul-muzeu Jean Bart si Catedrala Sf Nicolae si Alexandru. La amiaza puteti lua pranzul (optional) lintr-un restaurant local (la alegere) si apoi timp liber, sa mergeti la plaja. Optional, puteti vizita vestitul Cimitir din Sulina. La ora 18:00 intalnire la barca si plecare spre Mila23.

Seara aveti pregatita din nou o cina traditionala pescareasca.

Ziua 4

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Plecare in excursia la Sfantu Gheorghe |  20:30 - Cina

Excursia la Sfantu Gheorghe si Laguna (Meleaua) Sacalin

Se va pleca in excursia la Sfantu Gheorghe, prin Crisan, trecand pe langa Caraorman. Se va traversa lacul Puiu, lacul Erenciuc, mica rezervatie Arinisul Erenciuc si se vor vedea putinii arini ce au mai ramas in aceasta zona. In dreptul satului Sf Gheorghe se va intra in laguna Sacalin, o zona unica in Delta Dunarii, loc de hranire si refugiu pentru mii de pasari.

Dupa vizita lagunei Sacalin, se va merge in satul Sfantu Gheorghe pentru o pauza pentru masa de pranz (optionala), aici puteti degusta celebrul storceag de sturion, o reteta din acest sat (un storceag adevarat poate fi mancat numai la Sfantu Gheorghe).

Dupa masa de pranz plimbare prin sat sa vedeti imprejurimile apoi timp la dispozitie pentru plaja. La ora 17:00 are loc intalnirea la barca. Se va porni catre Mila23, pe Garla Imputita trecand pe langa Sulina, continuand pe Dunare pana la Crisan si apoi pe Dunarea Veche. Se va ajunge la pensiune undeva pe seara unde veti avea pregatita cina, gatita in stilul lipovenesc.

Este o excursie lunga, solicitanta, sa aveti cu voi echipamentul minim necesar. 

Ziua 5 

Programul zilei:

8:30 - Mic dejun |  9:30- Imbarcarea pentru transferul catre Tulcea  |  11:30 - Debarcarea la Tulcea, finalul programului

Transferul catre Tulcea

Se face, in mare parte, pe acelasi traseu ca si la venire, cu o viteza mai mare decat in excursii. Debarcare la acelasi ponton de la care ati plecat.

Perioada

Vanessa

Alexandru si Alexandra

Pelicanul Cret

12.08 – 16.08.2021

2000

1700

1800

 

 

 

 

 *Pretul din tabel este exprimat in lei/persoana/sejur si include TVA

 

Pretul include:

·         Cazare la pensiunea aleasa, de 3***, in camera dubla, pentru 4 nopti

·         Mesele (cina din prima zi, mic dejun si cina in zilele 2, 3 si 4, mic dejun in ultima zi)

·         Excursie la rasaritul soarelui 

·         1 loc in barca de excursie la Letea (o zi)

·         1 loc in masina de safari la Letea

·         1 loc in barca de excursie la Sulina (o zi)

·         1 loc in barca de excursie la Sfantul Gheorghe (o zi)

·         Ghidaj in limba ROMANA (ghid membru AGPDD)

·         1 loc in barca de transferuri, Tulcea - Mila23 si retur

·         Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Optionale:

·         Supliment single 470 lei / persoana / sejur la Vanessa

·         Supliment single 400 lei / persoana / sejur la Alexandru si Alexandra

·         Supliment single 400 lei / persoana / sejur la Pelicanul Cret

·         Inchiriere binocluri si lunete

 

Politica pentru copii:

·         Copiii 5-12 ani platesc 75% din pretul pachetului

·         Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti

·         Supravegherea copiilor pe toata durata sejurului revine in exclusivitate parintilor.

*Varsta minima pentru participarea la acest program, este de 5 ani (copiii nascuti incepand cu 2015). Nu uitati ca excursiile sunt LUNGI, excursia de Letea dureaza o zi, se merge cu barca, cu masina de safari si pe jos. Poate fi mult prea mult pentru un copil mic, mai ales vara cand este foarte cald. Excursia nu se poate intrerupe si barca nu se va intoarce mai devreme.

*La imbarcare va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copiilor. In caz contrar ne rezervam dreptul de a incadra copiii la varsta estimata de noi

Pretul NU include:

·         Bauturile (altele decat apa la masa)

·         Masa de pranz – la Letea (60 lei/persoana, se achita direct la locatia in care luati masa)

·         Masa de pranz la Sulina si Sfantul Gheorghe

·         Taxe de vizitare a obiectivelor turistice

·         Mijloace de transport in Sulina

·         Asigurari de orice fel (calatorie, bunuri etc)

      Ecursiile in Delta Dunarii

Detalii despre excursiile incluse in acest sejur in Delta Dunarii

Viteza de deplasare – Viteza de deplasare este mica, sunt destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile merg cu o viteza medie de aprox 10 km/h, oprind in toate punctele de interes pentru admirarea si fotografierea peisajelor mirifice ale Deltei (sa aveti ce arata celor de acasa).

Ce vedeti –  Tot timpul se va cauta sa fiti invatati cate ceva despre locurile prin care mergeti, despre pasarile si flora Deltei. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vor ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala.

Barca pentru excursii – Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Sunt barci fabricate de cel mai mare producator roman de barci, dupa conceptul nostru. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

 

Echipament personal

·         Pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, pentru a va proteja de soare

·         Palarie de soare (nu sapca)

·         Ochelari de soare

·         Jacheta

·         Pelerina de ploaie

Nu rata ofertele noastre speciale

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal sa fie prelucrate in vederea comunicarii ofertei / informatiilor solicitate.

Solicita oferta