Ținutul Secuiesc, o călătorie faină, faină!

Odorheiu Secuiesc – Sovata– Castelul Rhédey – Lacul Bezid – Muzeul Pălăriilor din Crișeni – Fabrica de Bere Interzisă –Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Băile Tușnad – Corund – Salina Praid – Dârjiu – Castelul Kálnoky din Micloșoara

3.5
 
Transport
Date de plecare 2023: 22.05, 05.06, 12.06, 11.09, 18.09, 25.09, 02.10
 
249
persoană/program

Ziua 1: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (aprox. 325 km)

După plecarea matinală din București facem un popas prelung la Odorheiu Secuiesc. Jonglăm cu ceaiul și prăjitura unei cofetării renumite în plan local, un prânz tihnit, o plimbare pe străduțele pitorești și vizita unui atelier de fotografie cum puține știu să mai fie! Păstrat ca-n urmă cu 150 de ani, cu decoruri pictate manual, o colecție magnifică de aparate de fotografiat, dar și o istorie imprimată pe negative de sticlă a evenimentelor din oraș. La doar un pas distanță, în Băile Szejke ne așteaptă o galerie aporților secuiești prin a căror arc triumfal suntem invitați să pășim. Petrecemurmătoarele 4 nopți la Sovata, cocheta stațiune cu vile traforate, poteci de drumeție și-un bulevard al Trandafirilor pe care, caleștile cu bidivii și birjari cu veston, aduc un plus de farmec. După amiază ne bucurăm de pleiada lacurilor naturale.

Ziua 2: Castelul Rhédey Lacul Bezid – Muzeul Pălăriilor de la Crișeni (aprox. 90 km)

Începem ziua cu o vizită la Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, cel care şi-a redeschis porţile pentru vizitatori și descoperim povestea de dragoste a cuplului Claudia Rhédey - Prințul Alexander von Würtemberg, rude apropiate ale Familiei Regale Britanice. Traversăm apoi un peisaj de poveste și oprim pentru a admira Lacul Bezid și turla bisericii aflate chiar în mijlocul lui. Aflăm istoria satului scufundat și soarta sabaterienilor, minoritate religioasă printre confesiunile deloc puține ale Transilvaniei. Pentru final am lăsat spectacolul unui mesteșug azi rar. Poposim la Crișeni,în curioasa curte a Muzeului Pălăriilor și ne lăsam vrăjiți de un spectacol demonstrativ. Și poate convinșisă cumpărăm modelul preferat. Gama e tentantă și spectrul larg, iar dacă nu se lasă cu achiziții atunci cu multă veselie tot se lasă, garantat! Printre sursele de zâmbete stă artefactul gigant- o pălărie cu borurile de doi metri, numai bună de fotografiat.

Ziua 3: Fabrica de Bere Interzisă – Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Băile Tușnad (aprox. 300 km)

Un mic dejun savuros și batem la porțile micii fabrici de bere, care a făcut vâlvă la un moment dat, fiind comparată cu biblicul David în lupta-i cu Goliat. Dar, deși parcursul celor de la Csiki Sor n-a fost ușor, orizontul arată înfloritor. Vizităm fabrica și suntem invitați să degustămdin gamaartizanală. De neratat sunt berea cu ardei, cea remediucu 40 de plante active, cea cu afine sau alte combinații. După achiziționarea suvenirului cu spumă favorit pornim spre singurul lac din Europa format într-un crater vulcanic. Gustăm din poveștile și legendele sale în timp ce împărțim un kurtos colac și-i admirăm undele de la mal. Inedită bază de antrenament pentru hocheiul pe gheață și deținătorul unei formule chimice apropiate de cea a apei distilate, lacul formează un ecosistem închis de un farmec aparte. Iar lucrurile nu stau diferit nici în privința tinovului Mohoș alăturat, cu turbăria sa, pădurea pitică ce pare să plutească și Roua Cerului, atracția-divă. Facem la întoarcere și-un scurt popas în Băile Tușnad, pentru o imagine rară: Munţii Harghitei oglindiți trufaș în lacul Ciucaş.

Ziua 4: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la atelierele meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km)

Opțional excursie de descoperire a zonei Corundului. Diferit va fi cuvântul de ordine azi, începând cu transportul special (dacă vremea permite), o plimbare cu căruța sus, spre platoul vulcanic, prin peisajul feeric al cătunelor Fântâna Brazilor sau Valea lui Pavel și până la fiecare dintre opririle în areal. Tinovul de la Fântâna Brazilor, parte a sitului Natura 2000 ascunde alături de flora și fauna specifică tundrei, relicve glaciare și elementele de taiga. Avem practic șansa de a descoperi o Siberie la doar câțiva pași făcuți pe potecă. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie locală. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în manufactura artizanală. Cele trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie) incluse în program vor convinge asupra unui univers nealterat, rostuit în simboluri, îndemânare și har.Încheiem cu o vizită la Salina Praid.

Ziua 5: Dârjiu – Castelul Contelui Kálnoky – București (350 km)

Ne îndreptăm spre Dârjiu, sat din Harghita, cu drumuri pietruite și case vesele, devenit punct de atracție pentru numeroși turiști din țară și străinătate, odată cu includerea în Patrimoniul Mondial Unesco a bisericii fortificate. Pornim mai apoi spre București, dar nu părăsim Ținutul Secuiesc fără încercarea de-a lua contact cu un conte adevarat. Poposim la Micloșoara așadar, spre a admira eleganta reședință nobiliară a Contelui Kálnoky și-a asculta povestea restaurării, plină de migală.

Puncte de imbarcare

·  București, Ploiești, Brașov

 

  249 euro/persoană/program

 

Reduceri & Suplimente

·  supliment sgl: 70 euro

·  reducere a 3-a persoană: 10 euro

·  copil 0-2.99 ani: gratuit

·  copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

·  persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele senior voyage românia

 

Tariful include

·  4 nopți de cazare la hotel 3*+ (Hotel Relax 3*+ sau similar), în Sovata

·  Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

· Acces gratuit în zona de SPA

·  Vizite conform descrierii

·  Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

Tariful nu include

·  Asigurarea storno

·  Cheltuieli personale

· Mesele de prânz

·  Intrările la obiectivele turistice (inclusiv la Salina Praid)

·  Excursiile opționale

 

·  Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 35 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța și degustarea de gemuri și siropuri sunt incluse în tarif)

·  Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

·  Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

·  Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.

·  Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

·  Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

·  Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.

·  Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.

·  Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.

·  Excursia opțională se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

·  Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.

·  În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustări sau mese de prânz.

·  Pe vreme de ploaie sau imediat după ploaie accesul la Tinovul Mohoș este restricționat.

·  Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

·  Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresă a turistului, cazarea se poate face într-o cameră dublă, care va fi partajată cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agenția de turism, dintre ceilalți turiști care își exprimă această opțiune.

·  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

·  Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.

Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Vacanțe Seniori în România Află disponibilitatea
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Solicita oferta